Bloody Bonest Contest 2013 – report ze závodu

VÝSLEDKY    FOTKY: KLEIN :: AISHA ::       VIDEA: HB minuty (od času 6:10)

Do Havlíčkova Brodu jsem se hrozně těšil… Atmosféru závodů zde povyšuje na nezapomenutelný víkend ubytování v hotelu U zlatého lva a celkově velmi přátelská atmosféra, a tak je laťka očekávání nasazena vždy velmi vysoko. O to větší uznání pak u mě mají bratři Novotní a Brunova rodina, hlavní organizátoři závodů, kteří takto posazenou laťku vždy hravě přeskočí. Že ubytování v hotelu U zlatého lva je bezchybné s velmi příjemnou obsluhou a výborným jídlem již bereme jako „standard“, je nabíledni… Ale že zažijeme někdy skejtové závody, které nebudou mít časový skluz, všichni si skvěle zajezdí, organizace nebude váznout a nikdo nebude remcat, že všechno příliš dlouho trvá, nevěřil asi nikdo… A přesto se to v Havlíčkově Brodu letos povedlo. Hodnotím proto tyto závody jako jedny z nejlepších, kterých sem se kdy zúčastnil…

Oba závodní dny se konaly v areálu havlíčkobrodského letiště. V sobotu byly na programu slalomy Tight a Hybrid, v neděli se pak všichni těšili na Giant slalom. Konkurence jezdců na druhém závodu Českého poháru ve slalomu na skateboardu byla o poznání silnější, než na prvním závodu v Prachaticích. Jak by také ne. Tentokrát dorazila celá česká slalomová špička, v čele s bratry Knettigovými, Daliborem Daňhelem a Josefem Štefkou. Ti na prvních závodech v Prachaticích absentovali. K těmto borcům se přidal vítěz závodu v Prachaticích Robert Thiele, druhý Zdeněk Mach, třetí Petr Janoušek a nestárnoucí borci z Brna Tomáš Fiala s Jardou Šmerkem. Bylo tedy jasné, že se o postup do finálových H2H soubojů, kam postupovalo prvních osm borců z kvalifikace, popere minimálně deset jezdců, a že tedy vždy někomu zůstane Černý Petr v ruce.

V Tight slalomu jsem se o této pravdě přesvědčil na vlastní kůži sám ve chvíli, kdy mi chybělo zajet o z devátého místa po kvalifikaci o pouhou 0,01s lepší čas… Nestalo se a poslední osmou postupovou pozici obsadil Tomáš Fiala, který jel na novém T-boardu a zdá se, že jej prkno konečně začalo poslouchat. Nejlépe se s Tight slalomem vypořádal Jarda Knettig, ale skvělé jízdy zajeli i Robert Thiele (ztratil 0,03s na Jardu) a o dalších 0,07s  zpět Zdenda Mach. Osobně si myslím, že se čtvrtým místem mohl být spokojen i Josef Štefka, který předjel nadějného Jakuba Knettiga… H2H souboje do konečného pořadí nepromluvili, a tak konečný výsledek je stejný jako po kvalifikaci.

Hybrid slalom už pro mě nebyl tak tragický, jako Tight slalom a do finálové osmičky jsem se dostal, spolu s Radanem Knoblochem, který jezdí čím dál tím lépe… Sedět tentokrát zůstali Jarda Šmerek na devátém a Tomáš Fiala na desátém místě. Nejlepšími jezdci v kvalifikaci byli opět Jarda Knettig, Zdeněk Mach a Robert Thiele. Tito jezdci se jako jediní dostali pod 13 sekund. H2H souboje pak určili, že Robert zajel Zdendu, a tak se na stupních vítězů zopakovalo pořadí z Tight slalomu.

Sobotní večerní párty v hotelu U zlatého lva se nesla v duchu slavností piva, které se zrovna konaly na havlíčkobrodském náměstí. Tuto akci si nenechal ujít ani Tomáš Kodíček, pokladník ČASS, který se stále ještě úplně nezotavil ze zranění, které si způsobil loni při zimních radovánkách.

Nedělní Giant slalom se změnil ve velkou bitvu. Kolo od kola se všichni jezdci zlepšovali, takže vítězný čas Roberta Thieleho z prvního kola (20,87s) by ve výsledku stačil až na pátou pozici. Původně se měla jet pouze kola dvě, ale nakonec bylo jezdci odhlasováno, že se pojede ještě kolo třetí… Osobně jsem byl se svým výsledkem po druhém kole spokojen, protože se mi po letech podařilo zajet svého „Bruna“ Dalibora Daňhela… Sice jen o 0,02s, ale i to se počítalo ;-). Začalo třetí kolo… Jarda i Zdenda zajeli velmi slušnou jízdu pod 21s… K nim se přidal i Jakub Knettig s časem 20,88s ztratil v té době na průběžné třetí místo 0,04s… Na rampu se postavil Dalibor. Oproti předchozím kolům nasadil na svůj sk8 čtyři Centraxy… a zlepšil se na 20,88s (stejný čas, jako zajel Jakub)… „Hmmmm..“, řekl jsem si, „a je to zase 3:0 pro Dalibora…“. Na rampu vyšplhal Robert… Sledoval jsem jeho ladnou a zkušenostmi podloženou jízdu. Čas 20,66 byl skvělý… a přišla řada na mě… Říkám si: “Nejdůležitější je to pořádně rozjet a pak už jen neudělat chybu a dole se pokusit zabalit…“. Tři dva jedna start… Vlnka před první kuželkou se mi povedla krásně… v dalších pěti kuželkách kolečka drží… ne jako v prvních dvou jízdách, kdy jsem byl v kontrolovaném smyku… první větší vzdálenost mezi kužely a já se snažím zrychlit na maximum, a pak jen držet rychlost… Ze své jízdy mám dobrý pocit. Dole doháním Dalase… „Tak je to 3:0, Petře…“… Jsem trochu zklamaný, ale říkám si, že jízdu jsem si užil a sportovně gratuluji Daliborovi… Tak už mě zase dostal… Musím ale uznat, že jel parádně…

Vystoupám ke stolečku s časomírou a hledím Aishe přes rameno, jak jsem vlastně dopadl a nevěřím vlastním očím… Mé jméno je na čtvrtém místě (0,01s za Robertem) a Dalibor je „až“ šestý! Mám hroznou radost a vůbec mi nevadí, že nejsem na bedně… Po dlouhé době jsem ZAJEL SVÉHO BRUNA! Ukazuji, že to je 2:1 pro Dalibora a tentokrát přijímám gratulaci já… a tak to má být. Přátelství, schopnost smířit se s porážkou a přát dílčí úspěch kamarádovi je to co nás spojuje, a proč na ty závody jezdím rád. Tak kluci, další kolo je v Liberci!

Omlouvám se všem, že v článku nejsou žádné obrázky… Po Up gradu WordPressu možnost vkládat obrázky do textu přestala fungovat a musí se tam vkládat „v programovacím okně“ za pomoci admina a nemají tvar a zarovnání, které by se mi líbilo… Takže jsem se rozhodl pro variantu bez obrázků… Snad to brzy tvůrci SW opraví.

Petr Janoušek
Předseda ČASS

3 komentáře u „Bloody Bonest Contest 2013 – report ze závodu“

  1. Petre dík za reportáz z HB závodu. Věcné hodnecení zajetých casu a vubec prima poctenícko. Tobe gratulace k super výkonu v GS ! Me zajel na Mallorce Mika v GS taky o 0,01 a já byl 4. takze vím jaký to je. S T E J K U zdar !

  2. Já, Roberte, vůbec nejsem zklamaný… Prohrát o 0,01s se čtvrtým mužem světa není žádná ostuda, ba naopak… 🙂 … Jinak velká gratulace ke čtvrtému místu… Jsi borec!

  3. Díky za gratulaci ale ctvrtý muz sveta nejsem. co si budem povídat… Tady je akorát dobre videt ze se ruzné tabulky a zebrícky nemaj brát moc vázne. Radana ale budeme muset hlídat, protoze ten nedá pokoj nez nás vsechny nezajede 🙂 Tesím se na Liberec. Zdar vsem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..