Skejt pro děti.

Už se mi několikrát stalo, že mě lidi oslovili s dotazem, kde je možné koupit slalomový skejt pro dítě ve věku 7, nebo 8 let. Sám jsem tuto otázku řešil loni a předloni a vyřešil jsem to tak, že jsem prostě své dceři skejt postavil… Co mají ale dělat rodiče dětí, kteří tuto možnost nemají, a přesto chtějí dětem dopřát pohodlné svezení z kopečka bez doprovodného rachocení malých tvrdých koleček streetových prken? Vím, většina skejťáků se mnou nebude souhlasit, protože pro ně je bravurně zvládnutý trik nade vše, ale ruku na srdce, kolik dětí ve věku 7-8 let vlastně dokáže udělat Ollie? Když se kouknu do svého mládí, tak pro nás prostě byl zážitek se jen tak svézt z kopečka s krásnými ladnými oblouky… a vidím i dnes na očích mé dcery, jak je šťastná, když v kuse ujede 150 metrů (jen s jedním odstrčením).

Ještě před vánoci jsem kamarádovi doporučil, aby svému synovi koupil skejt v Rock N Rollu (klasickej)… Když teď ale vidím, jak mu to NEJEDE a jak bude zklamanej, až uvidí mojí dcerku na prkně s velkýma slalomovýma kolama, tak vím, že má rada nebyla dobrá.

Nedávno jsem brouzdal po stránkách www.concretewave.de a objevil jsem tohle:


Ano vypadá to jako návrat do dob Esarollu a Flamenga, ale já bych ho své dcerce klidně koupil. Prostě proč ne? Je to skejt pro děti za rozumnou cenu, který jede, zatáčí a nevadí mu tolik kamínky…

 Petr Janoušek

10 komentářů u „Skejt pro děti.“

  1. Petře tyhle retro skejty jsou teď celosvětová móda a začíná je dělat hodně renomovanejch firem. Kupujou si je i dospělí, takřka jako módní doplněk, ale praktickej význam jako zpestření si cesty do hostince nebo za partou, to má samozřejmě taky 🙂
    pokud by ste měl přessně o tehle sk8 „STEREO“ zájem, tak já je mám na krámu. momentálně mám černej, žlutej a zelenej. Ke každýmu sou jako dárek přibalený brejle a samolepky.
    Cena 2190,- Kč
    No a kdyby ste někdo třeba sháněl dámský triko za výprodejovou cenu, tak můžete kliknout na tento odkaz 😉
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150595827714033.379502.380693314032&type=1

  2. Ten zelenej už Míra na krámě nemá … dneska jsme ho s šestiletým Johanem poprvé testovali na Strahově a přidávám se k Petrovi – první dojmy dobré, Stereo vinyl je fajn první slalomka pro školáky za rozumnou cenu. Navíc vyvolává příjemný sentimentální pocity u tatínků 🙂 Takže „lajk“ a „rekomended“!

  3. No, pánové, já jsem koupil klukovi toto“ http://www.powerslide.cz/powerslide/skateboard-streetsurfer-powerslide-detail-353 a musím říci, že na tom řádím hlavně já. Pumpovat do kopce není problém. Ideální sk8 pro učení děcek pumpování a slalomu. Deska kvalitní concave, takže i na street, přední truck úžasně točí a kola 65mm 78A měkká. Za tu cenu perfektní věc, doporučuju. Zdravím všechny strahovský, Ládínek.

  4. Vinyl je kopie znacky jmenem Penny ktera je vyrabela v 70tkach a ted kdyz zacli s vyrobou tak se na ne nabalilo nekolik znacek ktery je kopirujou. Mel sem moznost jezdit jak na vinylu tak na Penny. Penny je sice drazsi ale jizda je takova hladsi a je i znacne lehci do ruky. Penny maj ten plast fakt vychytanej, da se prejet autem a nic se mu nestane a na vinyla kamarad skocil a mel ho na 3 casti. Ty 2 kila navic se myslim vyplatej. Kdyztak : http://www.pennyskateboards.cz/pennyskateboards
    a tady prejezd autem: http://www.youtube.com/watch?v=mkwuXI3Z514

  5. Zdravím prosím poradte , mám zájem koupit klukovi dětský skejbort a nevím kam se mám obrátit abych koupit ten správný .Malému klukovi je 9 let .
    P.S už je blbý si ho pujčovat a rád bych mu koupil at má svuj . Těším se na odpověd .

  6. Ahoj Pepo.
    Než ti odpovím na tvůj dotaz, tak bych měl na tebe prosbu. Náš web není anonymní a všichni tu používají svá pravá jména a příjmení… Rád bych tě tedy požádal, abys i ty přistoupil na toto pravidlo a uváděl u svého komentáře své pravé jméno a příjmení… V opačném případě budou tvé příspěvky odstraněny spamovým filtrem a nikdo si je nepřečte… Toto pravidlo přispívá ke kultivaci tohoto webu a odstrašení lidí, kteří se ukájejí na různých fórech… Díky

    A teď k tvému dotazu.
    Snažíme se domluvit na výrobě českého skejtu s firmou ENTITY, která vyrábí kolečka pro slalom a longboard a freestylové desky… Dohoda je ale zatím v nedohlednu… Doporučuji ti tedy oslovit buď Ivo Škrabala z firmy MANIA, nebo Míru Bartoše z firmy FINAL… Tady určitě najdeš něco, co by tvé dítě uspokojilo.
    Ivo Škrabal: ivoskr@seznam.cz, http://www.deskyskrabal.4fan.cz/kontakt-2/
    Míra Bartoš: mira@final-sk8.cz, http://www.final-sk8.cz/

  7. Josefe nespecifikuješ ve svém dotazu zda chceš koupit klukovi slalomový speciála a nebo běžný street prkno.
    Pokud ti nejde o slalom, tak dětský komplet koupíš takřka v každém slušném skateshopu.

  8. dělal jsem spolu s Ivo Škrabalem specifický longboardový prkno pro děti, menší, dropnutý aby se dalo dobře pušovat, stabilní a točivý. pokud máš zájem tak mi sem napiš kontakta a já nebo Ivo se ti ozvem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..