3. ČPSS – Prague Open 2012 – 2.- 3.6.

::Registrace (Sign up):: Tabulka jezdců (The table with registered riders)::

Dnes jsem s hrůzou sledoval předpověď počasí a budu se modlit, aby to nebylo tak hrozné, jak to zatím vypadá. Rádi bychom se řídili následujícím harmonogramem, ale nakonec vše bude záviset hlavně na počasí.

Sobota:

08.00 – příprava obřího slalomu, instalace časomíry, ozvučení
10.00 – start trénink všech kategorií
11.00 – start závodu – 1. kolo – postupně podle kategorií – děti, mladiství, junioři, ženy, muži
13.00 – start závodu – 2. kolo – postupně podle kategorií – děti, mladiství, junioři, ženy, muži
15.00 – příprava tratě pro letmý kilometr (závod ve sjezdu)
16.00 – start závodu letmý kilometr (závod ve sjezdu)

Občerstvení v sobotu bude zajištěno lidmi od longboardu, tedy stánkem s občerstvením, stejně jako loni.

Neděle:

08.00 – příprava hybrid slalomu, instalace časomíry, ozvučení
09.00-start trénink hybrid (všechny kategorie)
10.00- start dvoukolové kvalifikace všech kategorií – postupně děti, mladiství, junioři, ženy, muži
11.30- start H2H soubojů
12.30-13.00 přestavba slalomu na Tight a čas na oběd
13.00-13.30 trénink Tight slalomu (všechny kategorie)
13.30- start dvoukolové kvalifikace všech kategorií – postupně děti, mladiství, junioři, ženy, muži
15.00- start H2H soubojů
16.00-vyhlášení výsledků

I v neděli je zajištěno občerstvení a to přímo na Strahově v 50m vzdálené jídelně. Zde bude možné posnídat i poobědvat.

Snídaně bude od 9.00 do 11.00. K snídani bude možné si zakoupit toust se sýrem, popřípadě toust se šunkou a sýrem, popřípadě obloženou housku. Vše bude po 20 Kč. Bude možné si zde dát i kávu nebo čaj a pak z ostatních nápojů pivo a limo.

K obědu bude k dispozici:

Polévka: kuřecí vývar s pečivem – 20 Kč
Hlavní jídlo: vepřový guláš, nebo smažený sýr s bramborem, nebo kuřecí řízek s bramborem –  po 80 Kč, včetně přílohy
Salát v misce – 10 Kč

Bude zde možné zakoupit i nějaké sušenky.

Včas registrovaní jezdci mají v ceně startovného zahrnutu polévku + hlavní jídlo dle vlastního výběru. Salát zde zahrnut není.

Doufám, že i tak jsme vám udělali trochu radost.

O víkendu 2-3. června Praha pořádá 3 závod Českého poháru pod názvem Prague open 2012. Závod je ohodnocen statusem PRIME, takže jezdci za tento závod získají zvýšenou porci bodů do světového žebříčku.

Závod je pořádán jako Open, tedy bez dělení na amatéry a profesionály. Kategorie budou děleny pouze podle pohlaví a věku.

První den závodu, 2. června, jezdce přivítá park Stromovka (N 50° 6.19462′, E 14° 25.52318′), kde se pojede obří slalom a závod ve sjezdu. V loňském roce zde došlo k zajímavému srovnání sil mezi slalomáři specialisty a longboardisty a doufáme, že i letos tomu nebude jinak. Loňský slalom, dle očekávání, ovládli specialisté slalomáři a stejně tak se očekávalo, že ve sjezdu budou dominovat jezdci na dlouhých prknech. Ti však museli tvrdě bojovat a svou čest uhájili o pouhých 0,02s!!! Letos je tedy opět hozena rukavice s výzvou a uvidíme, zda se podaří longboardistům tuto rukavici zvednout.

Obří slalom bude postaven v den závodu a jeho obtížnost bude odvislá od počtu přihlášených longboardistů. V případě zájmu z jejich strany, bude slalom postaven s kužely vzdálenými od sebe v rozmezí 5-15m. Bude se tedy jednat o super obří slalom. V případě nezájmu o slalom ze strany longboardistů, bude obří slalom postaven s kužely vzdálenými od sebe v rozmezí 3-7m.

Slalom bude postaven zcela nezáludně a bude stejný pro všechny kategorie (muži, ženy, junioři/děti).

V plánu jsou dvě soutěžní kola. Do celkového pořadí se započítává rychlejší čas z obou kol. Za sraženou kuželku bude připočítána penalizace ve výši 0,2s, nebo 0,3s s ohledem na typ postaveného slalomu.

Začátek závodu je naplánován na 10 hodinu. Časový harmonogram závodu bude v průběhu dne optimalizován s ohledem na předpověď počasí a může tak dojít ke změnám v programu.

Po odjetí obřího slalomu dojde k odklizení kuželek z trati a bude se závodit ve sjezdu. Sjezd nebude započítáván do Českého poháru ve slalomu na skateboardu (ono totiž o slalom jaksi nepůjde, že?). Bude se závodit o vybrané startovné určené pro tento závod. Startovné je pro tento závod stanoveno na 50 Kč, přičemž vítěz bere vše (loni se jelo o 1000Kč).

Místo konání závodu ve Stromovce si můžete virtuálně projít pomocí aplikace street view:


Zvětšit mapu

Večer se uskuteční skejtová party u Maďara v klubu na Ořechovce (N 50° 5.72488′, E 14° 22.85048′). V průběhu večera proběhne vyhlášení výsledků obřího slalomu a sjezdu a pak už se budeme jen bavit! Věřím, že po loňské zkušenosti s tímto klubem dorazíte všichni!!! Okolí místa pořádání skejtové party si opět můžete prohlédnout pomocí aplikace google view… A vězte, že ráj na zemi vás čeká za těmi dřevěnými dveřmi. Stačí je seběhnout pár schůdků a neleknout se hada pod sklem na podestě schodiště.


Zvětšit mapu

V neděli 3.6 se bude jezdit na Strahově, Zátopkova ulice (N 50° 4.84372′, E 14° 23.11573′). Budou zde postaveny dva duální slalomy – Tight (těsný) a hybrid (hybridní). Slalomy budou postaveny organizátory dopředu tak, aby byl zaručen co nejhladší průběh závodu bez zbytečných prostojů způsobených stavbou slalomů. Máme v plánu omezit tréninky na co nejkratší dobu a ušetřený čas věnovat H2H jízdám ve finálových skupinách A, B, C… Skupiny budou po 8, nebo 16 jezdcích. Počet jezdců ve skupině bude stanoven na základě celkového počtu jezdců.

Slalomy se budeme snažit postavit v rámci možností spíše lehčí (tedy i pro začínající, nebo netrénující jezdce) a proto budou opět stejné pro všechny kategorie. Jestli se nám to povede, budete moci posoudit až na místě.

Postavením méně náročných slalomů si slibujeme hladší průběh celého závodu s minimem shozených kuželek, příchod nových tváří do sk8 slalomu a také návrat jezdců, kteří se pravidelně závodů zúčastňovali, ale kombinace těžký slalom a málo času na trénink je prakticky vyřadila ze závodů.

Penalizace za shozenou kuželku bude 0,1s.


Zvětšit mapu

Startovné pro slalomy Giant, Tight a Hybrid je stanoveno na 700 Kč (nebo 30 euro)/muže, ženu, respektive 100Kč (4euro)/juniora nebo dítě

Startovné pro sjezd je 50 Kč (2 eura) – vítěz bere vše

Startovné pouze pro obří slalom je stanoveno na 300 Kč/jezdce.

30 komentářů u „3. ČPSS – Prague Open 2012 – 2.- 3.6.“

  1. Ti co jedou pouze sobotu maj omezené startoné na 300,- . Nešlo by to samé udělat pro ty co pojedou pouze v neděli?

  2. Ne protože to je special startovné pro LB které tam jinak nedostanu.

  3. Na jednu stranu tě chápu (s motivací nalákat longboardisty), ale na druhou stranu to postrádá logiku, například voláme li po zvýhodnění platících členů asociace.
    Sobotu nejedu, páč se nechci zabít a pouze za neděli na Strahově se mi zdá 700,- dost. Kord když sobotní jezdci platěj 300,- .
    Toť vše.
    PS: možná by nebylo špatný spočítat o kolik by se snížilo startovné, kdyby asociace měla svou časomíru.

  4. o nic a já bych zvýhodňoval platící členy kdybych kvůli nim nemusel platit za všechny poplatek.

  5. Startovné je plně v kompetenci pořadatele.
    Míro přijeď na Double Kings a za 490,- Kč můžeš odjet 4 disciplíny započítávané poháru. Ještě odvedeme 100.- Kč do ČASS a je to 97.50 Kč za jednu disciplínu. A to se vyplatí!

  6. :-DD
    Vzhledem k tomu, že můj soupeř už je pouze Bruno, tak body nejsou pro mne ta nejdůležitější motivace 🙂
    Počítám především celkové náklady a zda si ten super víkend můžu prostě dovolit. No a pokud mi pak nezbude večír na pivo s váma, tak je lépe zůstat doma 😉

  7. a nebo pudej jen na to pívo Míro…
    Ne ale souhlasím s tvým názorem – viz. nyní např Franco v Miláně – startovné na jednotlivé dny dražší než na oba dva
    a na místě o 5 EUR víc než PayPalem ( v CZ by stačil převod na účet, ten má asi každý…
    sk8tu zdar
    rovinný specialista Bruno Flat

  8. Taky mám dotaz proč mají slalomáři a longboarďáci každý svojí After party jinde, když je snaha závod pořádat společně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Nedokáži ti na to Chozé odpovědět… Longboarďáckou afterparty nepořádáme a pokud jí chce někdo z longboardu pořádat, tak mu to určitě nebudeme zakazovat… Ty doby už jsou dávno pryč… Takže krčím rameny a nechávám to koňovi… 🙂 … Možná si jen prostě chtějí pouštět svoje videa… Já bych v tom nic nehledal…

  10. taky to nechápu, minulý rok jsem moc dobře bavil… už jsem psal Thomosovi, proč je tomu tak, řekl bych, že to bude jenom nedorozumnění. já osobně to beru jako akci víc jako slalomovou, uvidíme se na ořechovce!

  11. Jestli Maďar bude zajišťovat projektor jak naposledy, tak můžete promítat tam a byli by jsme pohromadě.

  12. Určitě by sme měli bejt pohromadě. Zcela se ztotožňuji s Pepovu reakcí, doplněnou o asi 80 vykřičníků 😉 !
    Maďar večírek potvrdil. Jinak bych zůstal doma 😀

  13. Jako poslední stihl využít naší obědovou nabídku Jarda Knettig…

  14. já teda Peťo radost mám 🙂
    jinak nevím kam koukáš na předpovědi, mě dva zdroje hlásí polojasno na víkend a žádný srážky… 😉

  15. V neděli bude na Strahově prodejní výstavka brejliček od ELECTRIC.
    A hlavně botky značek DVS a LAKAI za výprodejové ceny 5 – 7 stováků.
    A možná ještě něco na víc.

  16. Díky všem, kteří přišli a bavili se s námi. Díky za pomoc s děláním kuželkových rozhodčích a sorry za nedělní zádrhele. Super díky Mírovi Bartošovi a Honzovi Smolíkovi za moderování a taktéž super díky Andree za vše, s čím nám pomáhala… Musím se přiznat, že mě bolí nohy jako psa a hrozně se těším do postele. Nenašel by se někdo, kdo by napsal krátký report na tyto závody?
    Odkazy na fotogalerie (popř. videa) vkládejte do komentářů, my už si s tím nějak poradíme. Díky. 🙂

  17. Zase jeden parádní víkend za náma.
    Moc sem toho sice nenajezdil, neb má výkonnost už na takto „méně náročný slalom“ jak píše Petr výše nestačí, ale bavilo mne to se všema i tak.
    Nevim kdo všechno z pořadatelů co dělal, a tak vám pod vedením Pavla Holce děkuju hromadně, ale dovolil bych si extra pochválit Maďara, kterej ač nepřítomen, připravil ve svém svatostánku opět luxusní žranici.
    Pokud budu mít za rok šanci projet alespoň jediný slalom, tak se těšim už teď.

  18. Díky za odkazy na fotky… Pokud ještě nějaké přibudou, tak se nebudu zlobit 🙂 … Fotky jsou naprosto úžasné a některé z nich použiji v připravovaném článku (snad zítra). Prozatím jsem alespoň upravil průběžnou tabulku bodů do Českého poháru (odkaz v pravém sloupci této stránky).
    U článku pak budou i výsledky z jednotlivých slalomů. Prosím, vydržte.

  19. mám takový dooooost opožděný postřeh!!!!všichni zapomněli na maďarovo výtečné pohoštění V KLUBU OŘECHOVKA, který všem více než zachutnalo!!!!!! takže maďare DĚKUJEM!!!!!!! 😉 kecy máš sice nechutný, ale co se jídla týče platí pravý opak !!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..