Kdo letos vyhraje Český pohár?

Českém poháru 2012 zbývá odjet poslední tři slalomy a o vítězi v kategorii Open ještě zdaleka není rozhodnuto. Reálnou šanci na zisk putovního poháru mají, kromě dosavadního lídra Standy Nožky, ještě Dalibor Daňhel, Josef Štefka, Robert Thiele a za určité konstelace i Jarda Knettig. Ten by však musel vyhrát všechny tři slalomy a zároveň by Standa nesměl být v žádném ze slalomů lepší než šestý, Dalibor by nesměl zajet druhé a čtvrté místo a … tak by se dalo pokračovat takřka donekonečna… Těch kombinací je ale letos strašně moc. Jedinou jistotu má Standa Nožka a to tu, že určitě stane na stupních vítězů v celkovém pořadí, tedy bude nejhůře třetí.

V novodobé historii ještě nebyl Český pohár tak vyrovnaný, jako je tomu právě letos a to je dobře… Takže, přijeďte do Plzně, půjde zde o hodně. Já budu připraven… Budu mít v kapse pět štítků se jmény na pohár pro vítěze a teprve až po závodech se uvidí, jaký štítek bude použit a které skončí v odpadkovém koši.

V ženské kategorii už je rozhodnuto a Aničku Vackovou letos už nikdo nemůže o ženský pohár připravit. Aničce se tak povedlo obhájit prvenství z loňského roku a patří jí tak po právu velká gratulace. Dnes mi Anička slíbila, že mi poskytne v Havlíčkově Brodě krátký rozhovor, který zde pak bude zveřejněn… Myslím, že budete překvapeni, jaká rebelka se skrývá pod jemným chováním a plachým úsměvem vítězkyně ženského Českého poháru 2012.

Petr Janoušek
Předseda ČASS 

13 komentářů u „Kdo letos vyhraje Český pohár?“

  1. To je jednoduché,
    vyhraje ten nejlepší
    a kdo nepřijede do Plzně,
    ten nemůže být nejlepší 🙂

  2. Zálezí i na tom kolik znamená letos 70% nellepsích výsledku. Bude se jich pocítat 12 nebo 13 ? V pripade ze 13 tak Jarda i Já jsme mimo neb jsme se neucastnili Prachatic a Hradce a tudíz nám bude jeden výsledecek chybet. Samozrejme je to v pohode kdyz tam nejsme tak jsme holt mimo, to je OK.

  3. @Roberte ty si stejne nezaplatil clenovej prispevek na 2012… nebylo to tak ze muze jenom ten dostat cenu ktrej i zaplatil???? 🙂
    Pane Presidente, mozná dobrej nápad pro 2013… nebo ne??? Kdo dal příspěvek ČASS 2013 muze jít na bednu, jinak ne…

    aby se ta platební morálka zlepsila!!!

  4. Vychází to tak, že když se odjedou 3 slalomy v Plzni tak se bude počítat 13. Pokud dva tak se bude počítat 12 v obou případech se tak bude škrtat 5 nejhorších výsledků.

  5. @Plety
    prispevky jsou „jen“ aby jsi mel hlasovací právo na valné hromade a poháru se v podstate vubec netýkají. Rád je ale zaplatím se spozdením a s penále (Info pro nemce „Penále“ =“Säumniszuschlag“) aby pribylo do kasy CASS více penez nez kdybych platil do termínu.

    @Pepa
    Bezva!To se nemusime s Jardou zbytecne exponovat, protoze nám tak jako tak bude chybet jeden výsledek

    Pro vsechny:

    Zamyslel jsem se jestli by do budoucna nestálo za to NEvyhlasovat na závodech jalo je MR jednotlivé slalomy ale jen OVERALL. Pri poctu kategorií je to vetsinou pro diváky i poradatele dost zdlouhavé. Navíc tam zrovna v detských a juniorských kategoriích chodí v podstate ty samí lidi. (Navrhoval bych to treba i jen u toho Mistrovství republiky treba ale i u jiných závodu. to by zálezelo na poradateli). Jako „vyvázení“ by se ten overall prodlouzil a ceny a diplomy by sli treba az do 10. nebo do 7. místa to podle poctu úcastníkú. Za ty jednotlivé slalomy by se mohl napsat treba jen diplom nebo napsat ty jednotlivé výsledky na ten „overall“ diplom.

    Je to jen takovej pocátecní nápad vycházející z toho ze pri tom overall se vyhlásí víc ruzných lidí nez pri jednotlivých slalomech kdy napr. naposled v Brode tam v chlapech chodil jen Jarda a já coz mi prijde vuci ostatním , který taky podali dobrý výkony nefér, takze by byli pri tom Overall vyhlásený taky . Mohlo by to znít treba Takhle:
    „… 4. místo v Giantu, 5. místo v Hybridu a 4. místo v tightu vyneslo Petra Janouska na celkove 4. místo na Mistrovství republiky, gratulujeme… “ atd..
    Rozmyslete to jestli to neni Utopie ale podle me by to nejen zviditelnilo jezdce od 4. místa dále ale bylo by to i rychlejsí a zajímavejsí pro vsechny. Ceny (poháry, nebo medaile), které by se usporily v jednotl. slalomech by se takhle rozdelily az do toho treba 10. místa Overall a i tak by jich bylo celkove méne. Myslím ze prílis dlouhé vyhlasování které máme ted vede k jisté „Inflaci“ celého vyhlasování vítezu.

    Kdyz bych to celé otocil tak by se podle toho co deláme ted meli v Ceském poháru vyhlasovat ty jednotlivé slalomy taky. Tzn. ze by na konci sezony byl vítez cs. poháru v Giantu, Tightu a Hybridu a jeste Celkove (to si ale nikdo z nás asi nepreje ze ?)

    Sorry ze to písu celé sem. Je to spís bod na valnou hromadu ale treba se nad tím muzete pozamyslet uz ted. a treba to rovnou v Plzni praktikovat (?)

    zdravím

  6. Roberte,

    je to zajímavá myšlenka,
    ale už jsem s přípravami a vším tím okolo závodů tak daleko,
    že by se mi to těžko měnilo, navíc nevíme jak by reagovali ti,
    co si jedou do Plzně vyzvednout své obvyklé množství medailí a cen.
    Ale pokud se o tomhle bude jednat na valné hromadě,
    tak bych se za ten tvůj návrh postavil,
    přijde mi to férovější k těm na čtvrtém a dalších místech,
    kteří jsou mnohdy o pouhé setinky od prvního.

  7. Mě se to taky líbí. Modifikoval bych to takto – pro první 3 celkem pokud možno nějakou malou cenu a do 8. místa diplom.

  8. Krásný závody a ať se daří !!! Letos už bohužel bez nás. Snad příští rok !

  9. Zda budou nějaké ceny a popřípadě kolik a komu bych taktéž nechal na pořadateli závodu… Kdo ví, zda do budoucna nedojde k oddělení „dospělých“ a „juniorských (dětských)“ závodů… Což se zdá v tuto chvíli jako velice kacířská myšlenka, ale v ostatních sportech to je prostě běžná záležitost ve chvíli, kdy je dostatečný počet juniorů a dětí a má to cenu takto oddělit…

  10. Takže nakonec veškeré počítání přišlo vniveč a vše bylo nakonec jinak 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..