Článek do Freemagazine

Vytvořil jsem na podkladech od Radima článek, který vyjde ve Freemagazine. Text je k vidění po rozkliknutí článku. Díky za doplnění, připomínky a hlavně prosím o fotky z Brodu, Poličky a Olomouce.


sk8slalom
„zombie“ se vracejí

Kdysi v dávný minulosti, bylo lidem kolem Sk8 slalomu tak 70kg, potřebovali se holit každejch 14 dní a cestu na víkendový závody z Prahy do Hrádku nad Nisou pořídili za 25O kaček. Za ty se dala pořídit veselá cesta vlakem, ubytování, jídlo a dva úžasný párty večery, ze kterejch většinou nikdo bez patřičnejch zážitků neodešel. Tenkrát vzniknul SKEJT. O jinejch disciplínách nikdo z nás neměl jasnou představu. Věděli jsme sice, že někde v USA jsou opuštěný domy kde se lidi proháněj na skejtu v bazénech, ale v dobách komunismu nikdo v Čechách bazén neměl a kromě budovatelskejch fontán tu podobný věci neexistovaly. Nikoho z nás skejťáků ani nenapadlo, že slalomák není to jediný správný prkno.
Přešly roky kdy se „OLD SK8TRS“ scházejí na narozeninách, oslavách narození dětí a jinejch pařbách. Na jedný takový párty v Širokým Dole u Poličky vzniknul nápad oživit tenhle sport a navázat na starý dobrý časy. Obvolali se starý figury, vytvořila se termínovka závodů a z počátečního sranda nápadu vzniknul český SK8 slalom. Před dvěma roky se v řadě měst ČR začaly pořádat závody českýho poháru ve slalomu a od letošního roku budou závody pořádaný samostatným právním subjektem „Českou asociací slalomu na skateboardu“ – ČASS . Letos pořádáme celkem 7 závodů českýho poháru z nichž 3 maj Prime status (druhej nejvyšší koeficient stanovenej Světovou asociací ISSA). Největší letošní závod se chystá na druhej srpnovej víkend v Poličce a kandiduje na ten nejvyšší status Major. Byl by zároveň evropským šampionátem jednotlivců.
Slalomu se nevěnujou jen „zombie“, který mu propadnuli před třiceti rokama. Členská základna se stále rozrůstá a jezděj jidi od juniorů po důchodce. Přijďte změřit svoje síly na naše závody a ukažte, co ve vás je! A dámy, pozor, slalom jezdí i profesionálky.
Bližší informace o asociaci, její činnosti a závodech hledejte na stránkách www.sk8slalom.cz.

16 komentářů u „Článek do Freemagazine“

  1. Ahoj,
    pro upřesnění. Článek psala paní předsedová, Janoušková což je patrné ze zmínky o ženách. Dovolil jsem si pouze upravit několik vět. Každopádně polovinu honoráře věnuji na zaplacení členství několika svým kamarádům. Kteří to budou, se rozhodnu až v Prachaticích v hospodě, nejlépe v té ve třetím patře, podle toho kdo co poručí. V tuto chvíli jsem si zcela jist pouze jedním a to je Kaja Hódek, za toho to asi zlepím. R

  2. Nazdar Radime, dle autorkého zákona je-li článek (nebo dílo) změněno více jak z 20%, a to tento článek byl, považuje se dílo za nové… Takže autorem jsi ty 🙂

  3. Jen nevím, proč jsi použil celkem nespisovnou češtinu (sedum), tím se švih článku nezlepší a nejen nebozí rodiče, kterí si to přečtou si řeknou, že se jedná o partu týpků, kteří asi nedokončili základku. Doporučuji zkorigovat. Dík, T

  4. Dvakrrát jsi upozornil na slovo sedum. Opravuji ho na spisovných 7.

  5. jako nevzdělanec se hlásím k nespisovné češtině a tedy sem za SEDUM 🙂
    Pak li že Tomáši považuješ prezentaci asociace jako výkvět intelektuálů, asi v týhle partě nemám moc co dělat ;-).
    Slovo sedm přepisuju na sedum i když mi to sám PC opravuje, protože sem to nikdy z huby nevypustil, tak to nebudu ani psát. Nakonec ty znáš mé pravopisné kvality moc dobře.
    Omlouvám se vše za zbytečný příspěvek, ale příde mi stejně zbytečný jako tvůj a chtěl sem se zastat Radima.
    HELL

  6. Jen pro upřesnění. Radim poslal článek spisovnou češtinou. Radim je pedagogický pracovník a nemohl jinak. Takto jsem ho zprasil já. Přišlo mi, že v tomto provedení je to zábavnější. Pokud to tak není, vyrobte jinou variantu, na které pokud možno nebudeme vypadat jako parta nudnejch strejců. Což snad nejsme… Martin

  7. Ahoj,
    docela se bavím, mě se ta nespisovná mluva taky moc nezdála. Pak jsem si ale uvědomil, že to budou číst lidi od x do 17let který mají tyto výrazy rádi a nějaké Staré pověsti české je asi moc nezaujmou a o tom, že to budou číst jejich rodiče si vůbec nedělám iluze. S tim pedagogickým pracovníkem bych taky brzdil, gramatika mi občas dělá značné obtíže. Ještě mám jeden nápad na článek byl by o tom jak jeden skejťák nechtěl chodit do kostela a sestra mu za to, že začne koupila v Praze Esarol. Za gramatické nedostatky se omlouvám.

  8. Zdar chlapi. Docela dost se bavím tím, co způsobila číslovka SEDUM.Tome, jestli chceš slovíčkařit a dělat ze sebe intelektuála,tak si zamet‘ před svým prahem. Píšeš (kterí si přečtou) který se píše tvrdé y (hy,chy,ky,ry,dy,ty,ny -2. třída základní školy) ale spisovně je kteří.Proto si myslím, že je lepší psát tak jak nám to vyhovuje! Takže chlapi, zabívejme se tady skejtem a ne tím, jak se píše 7.

  9. Čekal jsem na vaši reakci ke slovu zabÍvat se. Vím, že se ve slově zabývat píše Y. Jsem rád, že již takovéto problémy jako je spisovná čeština a pravopis neřešíte, a doufám, že nadále již ani řešit nebudeme.

  10. Plety a bumsen se píše s Malým nebo s velkým????

    jinak tě rádi berem do týmu Německého (nyní Havlíčkova) Brodu kdyžý není Karsbad…
    čus
    b

  11. Ty už si to Petře nepamatuješ??? Lepší je to s tvrdým, ale když to jinak nejde…tak se píše s měkým.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..